1987 Ferry Kenter, Rijk van Wijk en John Halvemaan experimenteerden wekelijks met mooie ingrediënten om er mooie menu’s mee te maken. Het resulteerde in een culinaire avond met selectief groepje mensen in het restaurant van Rijk van Wijk in Hoorn. Toen Ferry Rijk en John voorstelde om deze ervaring te delen met de Vestibule, maar dan voor ruim tweehonderd gasten werd dat hun te veel. Ferry vertelde mij zijn teleurstelling, waarop ik reageerde, ‘dan doen we het toch met andere vakgenoten’. Wel vond ik dat we alleen voor de top moesten gaan. Top Chefs samen aan de kachel, was nog niet voorgekomen, dat was best spannend. Bij de Ven in Diemen kochten veel toprestaurateurs hun waren. Ferry en Ik waren inkopen aan het doen toen we sterrenkok Henk Savelberg tegenkwamen, voor ons een soort afgod. Toen we Henk van ons plan vertelde reageerde hij entioejast. Nu Henk meedeed hadden wij een uithangbord om zijn collega’s te strikken. 20 jaar Koken met De grote K leverde veel publiciteit en prachtige avonden op. Het evenement werd in vele vormen gekopieerd, dat was prachtig te zien. De foto’s over al deze jaren zijn over enkele pagina’s verdeeld.